RK Geloofsgemeenschap                                        

niks

            St.Stephanus - Meppel

 
Kerkgebouw


Neem eens een kijkje
in ons kerkgebouw:

plattegrond

St.Stephanuskerk
Comm. de Vos van Steenwijklaan 30
7942 XK Meppel
0522 - 25 27 82

Voor de Vieringen zie het tabblad "Vieringen"

Ons kerkgebouw is een plaats van ontmoeting. Het is een plaats waar iedereen welkom is, het is eem plaats waar iedereen zichzelf mag zijn, steun vindt, na kan denken, God kan zoeken, inspiratie kan opdoen, stil kan zijn of zich juist volledig kan uiten met zijn of haar verdriet of vreugde of gewoon tevreden kan zijn, dat alles in gemeenschap met elkaar.
Wij zijn dan ook blij dat veel parochianen de tijd en de moeite nemen om onze geloofsgemeenschap in stand te houden en zo meewerken aan het samen kerk zijn. Wellicht kan dit voor u een uitnodiging zijn om op de wijze die u eigen is, hieraan mee te doen.

Voor slechthorenden is in onze kerk een zogeheten ‘ringleiding’ aangebracht. Nadere bijzonderheden kunt u vinden op het publicatiebord in de hal van de kerk. Ook mag er in het kerkgebouw vóór, tijdens en na de vieringen niet worden gefotografeerd i.v.m. de privacy van onze parochianen.

Het interieur van onze kerk wordt gekenmerkt door een zestal gebrandschilderde glas-in-lood-ramen in een museale opstelling. Deze ramen zijn afkomstig uit de vorige kerken van de St.Stephanusparochie in Meppel.
Op de voorgevel is een raam aangebracht van St. Nicolaas, de patroon van Meppel. 's Avonds is dit raam verlicht.
Kerkgebouw

Beheerder kerkgebouw:
H.(Herman) Knape
0522 - 25 97 26In ons kerkgebouw hebben we de beschikking over een tweetal (vergader)ruimtes. Wanneer u gebruik wilt maken van een van deze ruimtes neem dan contact op met de beheerder van het gebouw.